Ga naar hoofdinhoud

Op 9 december 2023 willen we een cursusdag Bewegen in Muziek organiseren voor ouders/verwanten van kinderen met . Locatie en exacte tijden zullen nog bekendgemaakt worden na opgave.

BiM’ staat voor ‘Beleven in Muziek’ en is een lichaamsgerichte methode met instrumentale muziek. BiM bestaat uit meer dan 30 verschillende activiteiten die zijn beschreven in een aantal BiM-activiteitenkalenders. Het horen van de muziek, een auditieve beleving en het tegelijkertijd voelen van de muziek, een tactiele beleving maakt de BiM-werkwijze tot een unieke methode.  

De BiM-werkwijze kun je doelgericht inzetten voor welbevinden, ontwikkeling of groei op het gebied van emotie, sociaal, cognitie, motoriek en de zintuigen. Het ervaren van heel je lichaam, het maken van contact, het stimuleren van communicatie, de alertheid, ontspanning, beïnvloeding van gedrag, wachten op je beurt of gewoon een mooi moment van samenzijn. De BiM-werkwijze kan bijdragen aan een vermindering van een probleem op het gebied van sensorische informatieverwerking. 

Ook is de BiM-werkwijze een methode waarin muzikale vaardigheden ontwikkeld worden zoals het leren luisteren naar muziek, het onderscheid maken in klankkleur, het kunnen onderscheiden van de melodie of een ritme, voorkeur voor bepaalde muziek of mee bewegen op de muziek. 

De cursus is gratis voor ouders en verwanten van mensen met (Z)E(V)MB. Opgave graag zo snel mogelijk via [email protected]

Er zijn slechts 14 plaatsen beschikbaar dus meldt je snel aan!

De locatie is Cultuurcentrum De Partner, Nedereindseweg 401/A, 3437 PL Nieuwegein

 

Back To Top