Ga naar hoofdinhoud

Al jaren strijdt EMB Nederland, inmiddels samen met KansPlus, SIEN en Dit Koningskind voor het regelen van toegang tot DigiD voor wettelijk (familie)vertegenwoordigers. KansPlus heeft over dit onderwerp inmiddels drie keer een artikel gepubliceerd in Pluspunt. Op dit moent wordt een vierde publicatie voorbereidt. Daarom willen wij uw hulp vragen.

Feitelijk kunnen wettelijk vertegenwoordigers geen DigiD voor hun verstandelijk beperkte verwant aanvragen daar die verwant door wilsonbekwaamheid niet in staat is de wettelijk vertegenwoordiger te machtigen. Dit is wettelijk een feit, echter kunnen wij ons voorstellen dat hier het begrip burgerlijke ongehoorzaamheid wordt toegepast. Het is namelijk zo dat als je je digitaal éénmaal voordoet als zijnde je verstandelijke beperkte verwant dan is het in feite zo geregeld.

EMB Nederland (in samenwerking met SIEN, KansPlus en Dit Koningskind) wil dat deze handeling voor wettelijk vertegenwoordigers van verstandelijk beperkte verwanten eindelijk een keer officieel wordt geregeld. Gezamenlijk bereiden we een vervolgartikel over dit onderwerp voor.

Wij zouden graag een artikel wijden aan de vraag hoe u met ons antwoord bent omgegaan. Bent u ook (net als wij) burgerlijk ongehoorzaam geweest en wilt u hierover vertellen? Wij hopen dat een aantal mensen dit wil doen en dat op deze manier anderen gesterkt worden en een overeenkomstige beslissing kunnen nemen.

Uw bevindingen helpen ons enorm in ons debat met de verantwoordelijk bewindslieden.

Graag zouden wij van u een reactie krijgen. Het mag uiteraard anoniem of geanonimiseerd. Maar het mag ook met naam en toenaam. Mocht u ook een foto van u en/of uw verwant beschikbaar willen stellen dan zouden we dat ook op prijs stellen. Dit is niet verplicht uiteraard.

Wij zien uw reactie graag tegemoet op: [email protected] onder vermelding van:

DigiD – IK DOE MEE.

 

 

Back To Top