Ga naar hoofdinhoud

Bescherm het recht op goede zorg! Dat is de titel van een manifest dat door EMB Nederland, samen met andere belangenorganisaties,  vandaag namens ouders en andere verwanten van mensen met een verstandelijke beperking is aangeboden aan Minister Helder voor Langdurige zorg en sport.

Een noodkreet!

 

Het manifest is opgesteld door zes belangenorganisaties, waaronder EMB Nederland.  Als belangenorganisatie is het onze missie om op te komen voor de kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving.’

In het manifest staan tien punten van aandacht die moeten bijdragen aan snelle en duurzame verbetering van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het is verdrietig dat het in deze tijd nodig is om zo’n manifest aan te bieden. Maar door personeelstekort en financiële problemen van zorgorganisaties blijft de zorg steeds vaker onder de maat. Daar moet iets aan gebeuren. ‘We zien bijna dagelijks de schrijnende situaties, waarbij de zorg tekort schiet’, vertelt Dickie van de Kaa, directeur van KansPlus.

Anita moeder van een zoon met een ernstige verstandelijke beperking, die ook bij de overhandiging van het manifest aanwezig was, zegt:  ‘Wij als ouders zijn zijn stem. Wij moeten voor hem opkomen in de hoop dat de mensen om hem heen Dennis zien, kennen, leren begrijpen en zijn emoties kunnen lezen. Dat is niet makkelijk. Wij zijn lastige ouders, dat willen we niet maar moesten het wel worden.’

Wil je het manifest verspreiden in je eigen netwerk en op je socials? Je kunt het manifest en de toelichting hieronder downloaden.

Manifest Bescherm het recht op goede zorg

Manifest Bescherm het recht op goede zorg; toelichting

Back To Top