Ga naar hoofdinhoud

AEOLUS

De theatervoorstelling Aeolus wordt gespeeld voor twee mensen met een ernstige meervoudige beperking die rolstoelgebonden zijn. Dat is het publiek. Per persoon kunnen maximaal twee ouders of andere begeleiders meekijken. Door deze kleine setting is de individuele ervaring het grootst en kan het verhaal het best worden beleefd.

 

In de voorstelling volgen we het verhaal van Aeolus, de God van de wind die Odysseus tegenkomt op zijn reis naar Ithaka. Aeolus geeft hem drie winden mee in een zak. Deze winden kunnen Odysseus helpen om thuis te komen wanneer er windstilte zou zijn of te weinig wind om zijn zeilen te bollen. Maar de winden blijken een van de beproevingen die Odysseus moet ondergaan voor hij kan terugkeren naar zijn  geliefde eiland Ithaka.

 

We creëren een nieuwe omgeving voor ons publiek waarin ze dit verhaal kunnen beleven, waar ze de wind en het avontuur van Odysseus kunnen ervaren met licht, spel, beweging, geluid en zang. Zelfs ruiken en proeven horen er ook bij. Het verhaalt wordt herhaald, waarbij we steeds minder tekst gebruiken en steeds meer sensomotorische elementen. Zo maken we een voorstelling die je op maat en per persoon kunt ervaren.

Voor elke voorstelling wordt contact opgenomen met de ouders of begeleiders om te kijken hoe we voor de best mogelijke theaterervaring kunnen zorgen.

Speellijst:

4 juli – tryouts Dagcentrum OMEGA – Amsterdam

30 september – tryouts het Maartenhuis – Texel

3 oktober – première – het Nationale Theater – Den Haag

5-16 december 2022 – ’s Heerenloo – Monster

10-11 januari 2023 Westerhonk – Monster

13 april 2023 – Theater de Willem – Papendrecht

21 mei Schouwburg Tilburg -Tilburg

23 september – theater Huis van Puck – Arnhem

Meer informatie: www.stichtingolympus.nl

Back To Top