Ga naar hoofdinhoud
Dans

DansDeelnemers gezocht voor vier klantreis workshops:
Ben of ken jij iemand met een visuele of auditieve beperking, heb je ervaring met een bezoek aan het theater en wil je jouw ervaringen delen? Of ben of ken jij iemand met een fysieke of een licht verstandelijke beperking, ben je lid (geweest) bij een dansvereniging en wil je jouw ervaringen delen? Dan is dit iets voor jou!

Het doel? De toegankelijkheid verbeteren van een bezoek aan het theater of deelname aan een dansles voor mensen met een beperking. Significant APE voert dit onderzoek uit:

Waarom klantreis workshops?

Significant APE doet in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onderzoek naar de toegankelijkheid van culturele instellingen. Het is nog niet altijd eenvoudig om met een beperking het theater te bezoeken of een dansles te volgen bij een dansvereniging. Tegelijkertijd zijn er ook goede voorbeelden waarbij drempels juist verlaagd worden. Is dit herkenbaar en deel je graag jouw ervaringen met ons? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De klantreis workshops

Voor de klantreis workshops zoeken wij naar personen die zich in de volgende omschrijvingen herkennen:

  • Mensen met een visuele en/of een auditieve beperking die ervaring hebben met een bezoek aan het theater.
  • Mensen met een fysieke en/of een licht verstandelijke beperking die lid zijn (geweest) bij een dansvereniging.

De klantreis workshops duren twee uur en vinden plaats op locatie van een theater of dansvereniging in omgeving Utrecht. De workshops staan gepland op de volgende momenten:

  • Klantreis workshop 1 bij het theater voor mensen met een visuele beperking: woensdag 19 augustus 2020 tussen 10.00 uur tot 12.00 uur bij Theater Kikker in Utrecht.
  • Klantreis workshop 2 bij het theater voor mensen met een auditieve beperking: woensdag 19 augustus 2020 tussen 14.00 uur tot 16.00 uur bij Theater Kikker in Utrecht.
  • Klantreis workshop 3 bij een dansvereniging voor mensen met een fysieke beperking (datum en locatie nog onbekend).
  • Klantreis workshop 4 bij een dansvereniging voor mensen met een licht verstandelijke beperking: maandag 17 augustus 2020 tussen 10.00 uur tot 12.00 uur bij dansvereniging Dance NL in Vleuten.

Wij houden ons bij de uitvoering van de klantreissessies uiteraard aan de geldende RIVM-richtlijnen.

Wil jij jouw ervaringen bij het theater of dansvereniging inzetten om cultuur nog toegankelijker te maken voor iedereen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en geef daarbij aan bij welke workshop je aanwezig wilt zijn.

Back To Top