Ga naar hoofdinhoud
Kanjers in de keuken

Ben jij een Kanjer In de Keuken (KIK)? Voor een jongere met een ernstige motorische en/of meervoudige beperking is een appel schillen niet zo makkelijk, net als in een pan roeren of een mixer bedienen. Het programma Kanjers In de Keuken laat je actief meedoen in de keuken.

Koken wordt een eitje met Kanjers In de Keuken

Wat is Kanjers In de Keuken? KIK is een programma dat is ontwikkeld door Rijndam Kinderrevalidatie in samenwerking met Stichting in Actie en Schakelspeelgoed.nl. Het bestaat uit een kookboek en workshop om jongeren met zeer beperkte motorische mogelijkheden een actieve rol te geven bij het bereiden van eten en drinken. En zo wordt koken een eitje met Kanjers In de Keuken.

Van eter tot kok

KIK maakt het voor jou ondanks je beperking mogelijk om een handje te helpen in de keuken. Door KIK krijg je inzicht in de mogelijkheden en hulpmiddelen die er zijn om mee te doen in de keuken. Zelf popcorn maken, chocola smelten of een appel schillen zijn zomaar wat voorbeelden van wat je kunt doen met KIK of waar je bij kunt helpen als het zelf niet helemaal lukt. Bij KIK draait het om méédoen, kiezen, ruiken, proeven en voelen.

Boek en workshop

Wat doet KIK? KIK informeert, adviseert en enthousiasmeert mensen die werken met, of zorgen voor jongeren met zeer beperkte motorische mogelijkheden. Eén van de onderdelen van het programma is een boek, speciaal bestemd voor behandelaars en therapeuten. Voor ouders, verzorgers en begeleiders zijn de achtergrondinformatie, uitleg en inspirerende recepten ook interessant. Daarnaast kun je een workshop volgen waar je uitleg krijgt over de verschillende (technische) hulpmiddelen en leer je hoe je jongeren een actieve rol kunt geven tijdens kookactiviteiten.

Het boek is voor € 29,99 te koop. De eerstvolgende workshop start op 20 november.

Bekijk de flyer Kanjers In de Keuken flyer.pdf

Lancering programma ‘Kanjers In de Keuken’ bij Rijndam Kinderrevalidatie

Back To Top