Ga naar hoofdinhoud

Janet Damstra en Harry Wiersma willen in het noorden van Nederland een kleinschalige woonvoorziening opzetten voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Maar een geschikte locatie vinden en geld bij elkaar krijgen blijkt een enorme opgave.

Al jaren rijden ze samen door heel Nederland om verschillende woonvormen te bekijken. Niet alleen in de gehandicaptenzorg, maar ook kleinschalige locaties voor ouderen. Janet haar zus Hennie, die inmiddels is overleden, en haar zoon Ernst (30) zijn de inspiratiebronnen voor hun missie: beiden werden geboren met een zeldzame chromosoomafwijking. “Het is geen drive die uit luxe is ontstaan, maar wel uit pure noodzaak.”

Heb je ervaringen met kleinschalige woonvoorzieningen?

Voor een nieuwe uitzending van Pointer over de gehandicaptenzorg onderzoeken we ouderinitiatieven en andere kleine woonvormen voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Waarom lijkt er behoefte aan deze vorm van zorg? Hoe ingewikkeld is het om zoiets op te zetten? En hoe kwetsbaar is zo’n woonvorm? Heb je hier zelf ervaring mee of weet je hier meer over? Laat het ons weten.

Deel jouw ervaring

Back To Top