Ga naar hoofdinhoud

Doe je mee aan het onderzoek over ouders met een (zeer) zorgintensief kind en werk?

Ben je ouder van een (zeer) zorgintensief kind (ZEVMB of EMB)? Dan weet je hoe zwaar deze zorg kan zijn. Ook weet je hoe moeilijk het is om de zorg voor dit kind en eventuele andere kinderen te combineren met werk. Dat kwam ook als resultaat uit onderzoek van de werkgroep “Wij zien je wel”. Veel ouders stoppen (deels) met werken en betalen zichzelf uit vanuit het pgb van het kind. De ambitie van die werkgroep is een betere kwaliteit van leven voor gezinnen met een kind met ZEVMB. Een volwaardige en passende arbeidsparticipatie van de betreffende ouders, met een stevige financiële basis als gevolg, zal kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van deze gezinnen.

Het ministerie van VWS laat nu een kort onderzoek uitvoeren om meer kennis te krijgen over welke keuzes ouders maken qua werk en wat dit betekent voor hen. Het ministerie wil graag weten welke keuzes ouders maken en waaróm, wat hun ervaringen zijn met én werken en zorgen, of met stoppen met werken. En wat betekent dat voor hun financiën en hun welzijn, ook later (bijvoorbeeld in de pensioenleeftijd). De onderzoekers willen graag telefonisch met één of twee ouders van tien gezinnen spreken, en met hun toestemming mogelijk met nog iemand van buiten het gezin.

Wat vragen wij van jou?

  • We plannen het interview op een tijd dat het jou uitkomt. Elk gezin krijgt als dank voor deelname een VVV-bon van €75,-. Ook willen we iets kleins terugdoen (op het onderwerp werk of opleiding) voor jou als deelnemende ouder. We bespreken met jou wat dat zou kunnen zijn.
  • Voor het onderzoek willen we graag met verschillende soorten ouders spreken. Ouders die pas kort een zorgintensief kind hebben en ouders die al jaren met intensieve zorg voor hun kind te maken hebben. En ouders met een verschillende achtergrond op het gebied van zorg, werk, opleiding, gezinssituatie, woonplaats en culturele achtergrond.
  • Waarschijnlijk kan niet iedereen die zich aanmeldt ook echt meedoen. Als je niet uitgekozen wordt voor deelname aan het onderzoek, krijg je dat te horen en zorgen we wel dat je aan het eind van het onderzoek een mail krijgt met de resultaten van het onderzoek.

Wil je meedoen? Stuur dan vóór 27 november een mail naar Mirjam Engelen, [email protected]. Je krijgt via de mail een aantal vragen voorgelegd over jouw situatie en achtergrond. We gaan heel zorgvuldig om met je gegevens. Er is een meedenkgroep van ouders en het ministerie die meekijken dat dit zorgvuldig gebeurt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Mirjam Engelen, Saskia Andriessen en Silvia Bunt.

Heb je nog vragen?
Neem contact op
(liefst via WhatsApp) met  Saskia Andriessen: 06 10829609 

Back To Top