Ga naar hoofdinhoud

Ben je ouder van een volwassen kind met ZEVMB ((zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen)? Werk dan mee aan een onderzoek over veroudering bij mensen met ZEVMB. Mensen met ZEVMB worden steeds ouder. Daarom is het Amsterdam UMC en het LUMC op zoek naar ouders van volwassen kinderen met ZEVMB (18 jaar en ouder).

Onderzoek volwassen kinderen met ZEVMB

Het onderzoek van het UMC en het LUMCgaat over veroudering bij mensen met ZEVMB. Wat betekent veroudering bij deze doelgroep? Wat betekent dit voor de ouders? En wat zijn de angsten en de hoop van ouders als zij denken over hun ouder wordende kind?

De onderzoekers bespreken deze vragen in een interview van ongeveer 45 minuten. Dit kan gehouden worden op een plaats en tijdstip dat jullie uitkomt. Door de ervaringen van ouders te onderzoeken, hopen zij een duidelijker beeld te krijgen van de knelpunten die gepaard gaan met het ouder worden van mensen met ZEVMB. Zo hopen zij bij te dragen aan verbeterde zorg en ondersteuning voor oudere mensen met ZEVMB en hun familie.

Wil je meedoen aan of meer weten over het onderzoek? Mail dan naar Kasper Kruithof of bel naar 06-24605489.

Back To Top