Ga naar hoofdinhoud

Het programma Volwaardig Leven besteedt aandacht aan naasten van mensen met een beperking. Voor dit programma is het ministerie van VWS op zoek naar ouders, broers, zussen, kinderen en partners van mensen met een beperking die mee willen denken over de vraag: ‘Wat als ik niet meer kan zorgen?’.

Veel naasten van mensen met een beperking worstelen met de vraag hoe het verder moet als zij de benodigde steun en/of zorg (gedeeltelijk) niet meer kunnen geven die hun dierbare nodig heeft. Het onderzoeksinstituut Nivel gaat een digitale tool ontwikkelen om naasten hierbij te helpen.

Tool voor naasten van iemand met een beperking

Nivel ontwikkelt een tool met informatie en hulp in de vorm van bijvoorbeeld handreikingen, verwijzingen, literatuur, ervaringsdeskundigheid en cursussen. Naast informatie biedt de tool ook oplossingen en je kunt er organisaties of hulpmiddelen in vinden die ondersteuning kunnen bieden. Je kunt helpen bij de ontwikkeling van de tool om ervoor te zorgen dat deze goed aansluit op hun vragen en de dilemma’s waar zij tegenaan lopen.

Help mee de digitale tool te ontwikkelen

Ben jij een naaste van iemand met een beperking (ouders, maar ook broers, zussen, kinderen en partners)?  Grijp dan de kans om mee te werken aan de ontwikkeling van deze tool. Je kunt meedenken aan de vorm en inhoud van deze digitale tool. Voor de ontwikkeling is het Nivel op zoek naar 20 mensen die in een uur durend telefonisch interview met hen in gesprek te gaan over het thema ‘Wat als ik het niet meer kan?’. De gesprekken vinden plaats in juli en augustus. Het instituut is ook op zoek naar mensen die de tool die de eerste versie na de zomer willen testen.

Je kunt je digitaal aanmelden.

Bron: Ieder(in)

Back To Top