Ga naar hoofdinhoud

Op 2 oktober 2019 organiseerde Prinsenstichting het symposium ‘Beslissen in onzekerheid’ over de medische besluitvorming bij ernstig meervoudig beperkte kinderen (EMB) en passende zorg in de laatste levensfase. Kon je er niet bij zijn? Bekijk dan het getekende verslag.

Ilse Zaal, AVG-arts, promoveerde die dag op medische besluitvorming bij ernstig meervoudig beperkte kinderen. Ter ere van haar promotie heeft ze dit waardevolle symposium georganiseerd.

Naast professionals waren er ook veel ouders van EMB-kinderen aanwezig. Erika van de Bilt, moeder van drie kinderen, mocht het spits afbijten en de aanwezigen meenemen op de reis die zij als gezin met een zorgintensief kind hebben afgelegd. Haar 15-jarige dochter Lotte is ernstig meervoudig beperkt. Daarna volgden nog vier sprekers waaronder Ilse Zaal zelf.

Het symposium werd afgesloten met een paneldiscussie. Jeroen Steehouwer heeft tijdens de presentaties deze tekeningen gemaakt, zie de pdf. Het is een waardevolle grafische weergave van de inhoud van het symposium.

Back To Top