Ga naar hoofdinhoud
Als onderdeel van het programma Volwaardig Leven biedt het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport op verschillende plaatsen in Nederland de voorstelling ‘Lastige Ouders’ aan. Deze voorstelling is voor naasten van mensen met een beperking en een langdurige zorgvraag, hun omgeving en voor beleidsmakers en bestuurders in de zorg. Je kunt deze voorstelling op 21 januari in Roosendaal en op 25 maart in Eindhoven bijwonen. Het bestuur van EMB Nederland beveelt deze indrukwekkende voorstelling van harte aan!

Dit is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven.

In de theatervoorstelling Lastige Ouders nemen zij je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn.

Ervaringen van ouders

Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens heeft zij haar dagboeken bewerkt tot de voorstelling Lastige Ouders. Om een representatief en breed beeld te schetsen, spraken Marike en Pieter in de voorbereiding met diverse ouders en hulpverleners over hun ervaringen met gehandicapte kinderen. Deze ervaringen zijn verwerkt in het verhaal van de voorstelling.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nodigt je van harte uit om deze voorstelling bij te wonen. Na afloop gaan zij graag in gesprek over de thema’s die in de voorstelling te zien zijn en waar naasten mee te maken krijgen.

Aanmelden

Meld je aan voor de voorstelling op 21 januari in Roosendaal

Meld je aan voor de voorstelling op 25 maart in Eindhoven 

De toegang is gratis.

Back To Top