
In Nederland willen we dat informatie en dienstverlening toegankelijk is voor alle burgers. Want ieder mens heeft het recht om als ieder ander mee te doen in de maatschappij. Gebruikmaken van de mogelijkheden die het internet ons biedt hoort daar natuurlijk bij. In onze samenleving kun je bijna niet meer zonder. Juist daarom is het belangrijk dat digitale dienstverlening zoals websites en apps, toegankelijk zijn voor iedereen.
Maar hoe kaart je als ervaringsdeskundige en belangenbehartiger dit onderwerp aan bij je gemeente? Moet je daar niet heel veel technische kennis voor hebben? In deze online bijeenkomst krijg je handvatten hoe je dit onderwerp – vanuit je eigen ervaringsdeskundigheid – bij je gemeente (of andere organisaties) op de kaart kunt zetten.
Claartje Sadée van Ieder(in) en het Gebruikersnetwerk Digitale Inclusie legt uit wat digitale toegankelijkheid precies is en welke stappen je kunt zetten om hier zelf mee aan de slag te gaan. We gaan luisteren naar een praktijkvoorbeeld en praten met elkaar door hierover in kleine groepen.
Wanneer?
Deze gratis bijeenkomst vindt online plaats op 30 juni van 13:00 tot 14:30. Na aanmelding ontvang je een mail met uitleg hoe je hieraan op eenvoudige wijze kunt deelnemen. Bij je aanmelding kan je ook aangeven of je gebruik wil maken van een gebarentolk, schrijftolk of andere ondersteuning.
Aanmelding
Je kan gratis aanmelden door je online in te schrijven via de volgende link.
Vragen?
Voor vragen kan je op maandag t/m donderdag tussen 09.00 – 16.30 uur contact opnemen met Klaske Bos op 030 – 720 00 00 (vanaf 16 juni). Je kunt haar ook bellen als je je liever telefonisch wil aanmelden in plaats van via het online aanvraagformulier.
Deze training wordt georganiseerd door het Niets Over Ons Zonder Ons Programma in samenwerking met het GebruikersNetwerk Digitale Inclusie
Het GebruikersNetwerk Digitale Inclusie is een initiatief van Dovenschap, Dwarslaesie Organisatie Nederland, EMB-Nederland, HoorMij∙NVVS, Ieder(in), KansPlus, KBO-PCOB, LFB, MIND, Oogvereniging, Sien en Spierziekten Nederland. Het netwerk streeft naar een samenleving waarin digitale informatie, diensten en producten toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn voor iedereen. Het netwerk is – met ervaringsdeskundigheid als vertrekpunt – aanjager en gesprekspartner voor overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven.