Ga naar hoofdinhoud

Voor de Wajong 2015 geldt dat je geen recht (meer) op een uitkering hebt als je gaat studeren. Volgens de Wajong 2021 geldt een andere regel. Het nieuwe studiejaar begint in september van 2020, dus dit betekent dat je al vanaf september gebruik kunt maken van de nieuwe regel. Wat verandert er precies aan de Wajong?

Veranderingen aanvraag Wajong 2021

Volg je een opleiding volgt waarvoor je studiefinanciering of een tegemoetkoming scholieren krijgt? Dan verlies je per 1 september 2020 niet meer het recht op een Wajong-uitkering. Heb je eerder geen Wajong-uitkering gekregen, omdat je een opleiding of studie volgde, dan geldt deze regel ook voor jou. Als je eerder een afwijzing hebt gehad op jouw Wajong-aanvraag omdat je een opleiding volgde, kun je opnieuw een Wajong-uitkering aanvragen.

Hogere uitkering bij Wajong 2010

Krijg je een uitkering van Wajong 2010, dan geldt er een andere regel. Je krijgt op dit moment dan nog wel een kleine Wajonguitkering vanuit de studieregeling (25% van het minimumloon). Van het UWV kun je een brief verwachten dat vanaf september je uitkering met maximaal 70 of 75% van het minimumloon omhoog gaat. Hiervoor hoef je zelf niets te doen.

Op de website van het UWV vind je meer informatie over de Wajong.

Bron: Ieder(in)

Back To Top