Ga naar hoofdinhoud

Deel je zorgen tijdens een online meeting op woensdagavond 8 april. Het bestuur van EMB Nederland hoort graag wat er er leeft zodat zij op kunnen komen voor de belangen van ouders van EMB-kinderen tijdens deze coronacrisis.

Uitnodiging

De coronacrisis heeft de hele wereld in zijn greep. Het heeft ons leven veranderd.  Voor onze naasten met een zeer ernstige meervoudige beperking zijn de maatregelen zeer ingrijpend en heel vaak onbegrijpelijk. De dagbesteding is weggevallen; je krijgt geen bezoek meer van familieleden; of je zit de hele dag alleen met je ouders thuis, de vertrouwde mantelzorgers kunnen niet meer komen. Het is allemaal vreemd en onrustig.

Wij proberen als EMB bestuur, in het overleg dat wij vrijwel dagelijks samen met andere belangenorganisaties (en verenigingen) voor verstandelijk gehandicapten voeren met onder meer het ministerie van VWS, de media en de koepel van Zorgaanbieders jullie belangen zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Hierbij krijgen wij steun van de medewerkers van de koepel Ieder(in).  De informatie die wij zo opdoen trachten wij telkens via onze social media kanalen zo goed, en snel, mogelijk met jullie te delen. Recent hebben we dat gedaan door een digitale enquête uit te zetten i.s.m. Reporter Radio via social media.

Meld je aan voor de video call op 8 april

Toch zouden we jullie ook wel eens echt willen zien en horen. Daarom vragen we jullie met ons en andere leden in gesprek te gaan via een videogesprek op internet. Hiertoe kunnen jullie woensdag 8 april tussen 20.00 uur en 21.00 uur meedoen aan een video call via Zoom. Leden van EMB Nederland ontvangen een mail met de link naar de video call via Zoom. Mocht je geen lid zijn van EMB Nederland maar toch graag mee willen doen dan kun je je aanmelden via [email protected] of via [email protected].

Hier lees je De uitnodiging en een link naar het videogesprek.

Het is voor ons de eerste keer dat we dit zo organiseren. We hebben geen idee hoe het zal verlopen als jullie massaal inloggen maar we gaan het beleven. We hopen dat de techniek ons niet in de steek laat. Wij staan klaar om naar jullie te luisteren, vragen te beantwoorden en om elkaar te ontmoeten.

Als het succesvol is zullen we het zeker gaan herhalen, ook op wat andere tijdstippen zodat eenieder in de gelegenheid zal zijn om hieraan mee te doen.

Wij hopen dat jullie allemaal gezond uit deze crisis komen en wensen je  veel sterkte in deze bizarre tijden.

Met vriendelijke groet,

Het EMB bestuur,

Erika van de Bilt
Elke Marijnusse
Marcel Snijders
Leendert van Dam
Geert Benjamins

 

Back To Top