Ga naar hoofdinhoud

Vanwege het succes van de eerste video call organiseert EMB Nederland op vrijdagavond 24 april opnieuw een digitaal spreekuur. Deel je zorgen en ervaringen samen met andere ouders en bestuursleden van EMB Nederland. Het bestuur hoort graag wat er leeft zodat zij op kunnen komen voor de belangen van ouders van EMB-kinderen tijdens deze coronacrisis. Je kunt je vragen van tevoren doorgeven.

Uitnodiging

De coronacrisis heeft de hele wereld in zijn greep. Het heeft ons leven veranderd.  Voor onze naasten met een zeer ernstige meervoudige beperking zijn de maatregelen zeer ingrijpend en heel vaak onbegrijpelijk. De dagbesteding is weggevallen; je krijgt geen bezoek meer van familieleden; of je zit de hele dag alleen met je ouders thuis, de vertrouwde mantelzorgers kunnen niet meer komen. Het is allemaal vreemd en onrustig.

Wij proberen als EMB bestuur, in het overleg dat wij vrijwel dagelijks samen met andere belangenorganisaties (en verenigingen) voor verstandelijk gehandicapten voeren met onder meer het ministerie van VWS, de media en de koepel van Zorgaanbieders jullie belangen zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Hierbij krijgen wij steun van de medewerkers van de koepel Ieder(in). De informatie die wij zo opdoen trachten wij telkens via onze social media kanalen zo goed, en snel mogelijk met jullie te delen. Recent hebben we dat gedaan door een digitale enquête uit te zetten i.s.m. Reporter Radio via social media.

Meld je aan voor de video call op 24 april

Wij nodigen jullie uit om met ons en andere leden in gesprek te gaan via een videogesprek op internet. Hiertoe kunnen jullie vrijdag 24 april tussen 19.30 en 20.30 uur meedoen aan een video call via Zoom. Leden van EMB Nederland ontvangen een mail met de link naar de video call via Zoom.
Mocht je geen lid zijn van EMB Nederland maar toch graag mee willen doen dan kun je je aanmelden via [email protected] of via [email protected].

Wij staan klaar om naar jullie te luisteren, vragen te beantwoorden en om elkaar te ontmoeten. Heb je vragen die je wil bespreken, geef deze dan alvast aan ons door via [email protected] of via [email protected].

Wij hopen dat jullie allemaal gezond uit deze crisis komen en wensen je  veel sterkte in deze bizarre tijden.

Met vriendelijke groet,

Het EMB bestuur,

Erika van de Bilt
Elke Marijnusse
Marcel Snijders
Leendert van Dam
Geert Benjamins

Back To Top