Ga naar hoofdinhoud

Je kind wordt 18 jaar. Wat moet je regelen op het (para)medische vlak? Het is voor ouders een hele belasting om de juiste zaken op het juiste moment te regelen. Het is vaak onduidelijk wat en wanneer iets geregeld moet zijn. Een overzicht van deze regelzaken bleek niet direct voorhanden te zijn. Vandaar deze Vink Wijzer. Met dank aan Jolanda Rutten, die als ervaringsdeskundige ouder de basis hiervoor heeft gelegd. Haar ervaring en tips vormen het fundament van De Vinkwijzer. Tijdens ons project hebben we dit aangevuld met inbreng van andere ouders, ouderorganisaties, professionals, onderzoekers en ontwikkelaars. De Vink Wijzer is met toestemming vernoemd naar zoon van Jolanda, Daan de Vink.

 

De Vink Wijzer biedt zeven tips, geschreven vanuit het perspectief van ouders die de (para)medische zaken moeten regelen. Naast informatie is de Vink Checklist opgenomen; een overzicht van (para)medisch betrokkenen en leveranciers.

 

Bekijk De Vinkwijzer hier

De Informatietafel EMB is onderdeel van het project Op-Weg-Wijzer dat mogelijk wordt gemaakt met ondersteuning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Vink Wijzer is in samenwerking opgesteld door EMB Nederland, Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders, Quality of Life Centre en Academische Werkplaats EMB.

Back To Top