Ga naar hoofdinhoud
Coronavirus

Ouders van zorgintensieve kinderen hebben veel vragen over wat het coronavirus betekent voor hun kinderen. Op de website van de Associatie van Academische werkplaatsen vind je de eerste wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op kennisvragen vanuit de coronacrisisteams en vanuit ouders online. Hier vind je ook het document over tijdelijke zorg voor ouders van zorgintensieve kinderen en de aandachtspunten voor zorgaanbieders. EMB Nederland heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze informatie.

Vragen beantwoord

Op deze webpagina vind je de kennisvragen die al beantwoord zijn.

Deze vragen over het coronavirus en de gevolgen hiervan zijn beantwoord door de Associatie van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen. Wetenschappers van alle aangesloten Academische Werkplaatsen verzamelen hiervoor samen recente wetenschappelijke kennis uit  binnen- en buitenland.

Tijdelijke hulp zorg voor ouders van zorgintensieve kinderen

Vanuit ouders van wie kinderen met complexe zorgbehoeften nu zonder zorg en onderwijs thuis zitten, kwam de vraag wat er voor hen wordt gedaan.

Je vindt hier de informatie over tijdelijke hulp voor ouders van zorgintensieve kinderen: https://www.academischewerkplaatsen-vb.nl/wp-content/uploads/2020/03/Q8-tijdelijke-hulp-voor-ouders-Nederlands-v1.1.pdf
Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt.

Zie ook de website van de Associatie van Academische Werkplaatsen (AAW).

Uitleg over het coronavirus

Er zijn veel zorgen rond het coronavirus en terecht. Voor mensen met een (verstandelijke) beperking kan het moeilijk zijn overzicht te krijgen over wat er aan de hand is.
Voor ouders en begeleiders heeft Ed Rothfusz tekeningen bedacht die kunnen helpen bij het uitleggen. Details en voorbeelden staan in dit bestand. Je kunt delen van dit bestand gebruiken in eigen te maken documenten. Maak een eigen versie, of gebruik losse plaatjes waar je dat wilt. Dit materiaal is onder een Creative Commons licentie gemaakt. Dit bestand mag gedeeld worden met wie je dat maar wilt. Het verzoek van de maker, Ed Rothfusz (https://www.misteredtraining.nl/) is om dit bestand onder deze naam niet te veranderen.
Bijgaand materiaal heeft EMB Nederland gekregen van Marian Geling van Netwerk Rondom (waarvoor dank)

Back To Top