Ga naar hoofdinhoud

Tygo is drie jaar oud en ernstig meervoudig beperkt. Nu al hebben zijn ouders te maken met 19 hulpverleners. Dat vraagt een behoorlijk organisatietalent van deze ouders.

‘We dwingen af dat de zorg in ons leven past, maar doen dat wel in overleg.’ De ouders van Tygo vertellen in deze video over de impact van de zorg voor hun zoon Tygo die ernstig meervoudig beperkt is op hun leven. Door de vraag te beantwoorden met hoeveel hulpverleners zij te maken hebben komen ze tot de ontdekking dat dat er 19 zijn. Dat is al veel, maar er zijn ook gezinnen waarbij het er wel 30 zijn. Hoe zorg je ervoor dat de zorg in goede banen geleid wordt, dat er communicatie plaatsvindt tussen al die hulpverleners? Wie heeft en houdt de regie?

De ouders van Tygo vertellen hun verhaal en daarmee geven ze hulpverleners richtlijnen hoe hiermee om te gaan. Vilans en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) hebben hiervoor speciaal voor professionals een reflectietool ontwikkeld. Het doel van deze tool is om hulpverleners een handvat te geven als het gaat om het verbeteren van de zorg van kinderen met ernstige meervoudige beperkingen. Maar ook om in gesprek te gaan met het gezin over wat zij nodig hebben.

De reflectietool integrale zorg kind en gezin is gratis te downloaden.

Back To Top