Ga naar hoofdinhoud

Slimme luiers zijn luiers die meten hoeveel urine er in een luier zit en een signaal geven wanneer er verschoond moet worden. Slimme luiers kunnen o.a. helpen om lekkages te voorkomen, onnodige verschoningen en/of huidproblemen.Slimme luiers worden nu vooral ingezet bij cliënten die in instellingen wonen, zowel in de ouderenzorg als gehandicaptenzorg. Maar zou het ook geschikt zijn/kunnen helpen bij cliënten met incontinentie die thuis wonen?

Academy het Dorp – die kijkt hoe met zorgtechnologie het leven mensen in de langdurige zorg kan verbeteren – wil hierover graag met ouders en naasten van mensen met een Ernstige Meervoudige Beperking (EMB) over brainstormen. Daarvoor zijn zij op zoek naar ouders of naasten met mensen met EMB die incontinent zijn en hun ideeën en ervaringen willen delen.Ikone – een organisatie die staat voor een gelijkwaardige samenwerking met patiënten – zal de sessie samen met Academy het Dorp leiden.

De sessie vindt plaats op donderdag 23 november van 10 tor 13 uur, in Utrecht (in de buurt van het station).

Wil je hieraan bijdragen: meld je dan aan bij Han Mennen, EMB Nederland, via [email protected]

Na aanmelding ontvang je een definitieve uitnodiging met locatie, voor deelname is een vrijwilligersvergoeding mogelijk. De groep zal beperkt zijn van omvang, aanmelden kan tot en met maandag 20 november. Bij teveel aanmeldingen zullen we dat laten weten.

 

Back To Top