Ga naar hoofdinhoud

In de eerste coronagolf in 2020 is een uitzonderlijke prestatie geleverd door zorgverleners. Het kabinet heeft op verzoek van de Tweede Kamer hiervoor een netto bonus van 1000 euro mogelijk gemaakt. Ook pgb zorgverleners die zich in de periode van 1 maart tot 1 september 2020 hebben ingezet voor mensen met corona of die hebben bijgedragen aan de strijd tegen corona kunnen de zorgbonus krijgen.

Het heeft heel lang geduurd, maar EMB Nederland is blij dat deze regeling er nu ook is voor zorgverleners die via het pgb werken. Wij vinden alleen wel dat ook mantelzorgers, vrijwilligers, vrienden of familie die zich enorm hebben ingespannen, omdat de zorg die familie normaal kreeg niet mogelijk was en extra of vervangende zorgverleners vaak niet te vinden of beschikbaar waren, een beloning moeten krijgen.

EMB Nederland ondersteunt daarom de noodkreet van zorgouders (#vergetenzorgouders). Ook zij hebben vaak een uitzonderlijke prestatie moeten leveren in moeilijke tijden. Ouders en andere familieleden zijn echter uitgesloten van de regeling maar hebben naar de mening van EMB Nederland zeker ook recht op deze bonus.

 

Back To Top