Over dit filmpje

Hier maken we kennis met Noa, een levenslustig, wilskrachtig en vrolijk meisje, dat voor heel veel dingen geheel afhankelijk is van hulp. Maar zichzelf desondanks dat niet laat beperken. Haar ouders stimuleren haar ontwikkeling zo optimaal mogelijk. Ook tijdens de judoles zijn we aanwezig met de camera.

Over Noa

Noa is een meisje van 9 jaar, en heeft een tweelingzus Jordan. Bij haar geboorte heeft ze zuurstofgebrek gehad, en als gevolg daarvan Cerebrale Parese GMFCS5. Ze is ernstig motorisch beperkt. Verder heeft ze ook epilepsie. Ze heeft hulp nodig in alle dagelijkse dingen. Ze communiceert heel goed met haar ogen. Alleen al door haar ogen ergens op te richten kan ze uitleggen wat ze bedoelt. Ze rijdt in een elektrische rolstoel en heeft daarop een spraakcomputer door middel van oogbesturing.

Ieder kind is uniek

Dit filmpje is er een uit een serie van negen in het programma Meervoudig Ondersteund, waarin we steeds kleine inkijkjes geven in hoe elk gezin zaken oppakt en aanpakt. Omdat we bij EMB Nederland weten wat het krijgen van een ernstig meervoudig beperkt (EMB) kind betekent, hopen we dat ‘nieuwe’ ouders van een EMB kind hier kracht en inspiratie uit kunnen halen. We willen nog wel benadrukken dat elk kind zijn eigen lijn van ontwikkeling heeft, dat je niet het ene kind met het andere moet vergelijken, en dat ontwikkeling bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking in hele kleine stapjes verloopt. Niemand weet uiteindelijk hoe de ontwikkeling van jouw kind zal verlopen.