Ouders informeren

Als ouder van een kind met een ernstig meervoudige beperking ben je op zoek naar heel veel informatie, op heel veel gebieden. Hoe bereid je je voor op wat komen gaat? Welke ondersteuning en mogelijkheden zijn er voor de ontwikkeling van je kind? Als je kind groter en ouder wordt, wordt de zorg zwaarder en loop je tegen hele andere zaken aan. Hoe houd je de zorg thuis zolang mogelijk vol bijvoorbeeld of hoe ga je om met het veranderende gedrag van je kind in de puberteit.

Juist dan is ervaringskennis van andere ouders van grote waarde. EMB Nederland verzamelt en verspreidt ervaringskennis over (leven met) een ernstig meervoudige beperking. Dat doen we via de website, de  nieuwsbrief en social media. We geven verder twee keer per jaar Vieren! uit, een magazine voor EMB Nederland en haar drie zusterorganisaties (CP Nederland, SBH Nederland en Schisis Nederland). Daarnaast bieden we actuele brochures, folders en posters over EMB. Deze vind je in de webshop.

Zorg, overheid en politiek informeren

EMB Nederland wil met zijn ervaringskennis niet alleen ouders, maar ook zorginstanties, de overheid en de politiek benaderen en laten zien waar gezinnen tegenaan lopen. We treden daarbij naar buiten als EMB Nederland, als representant van ouders en familie van mensen met EMB (kijk ook bij Belangenbehartiging).

EMB Nederland draagt bij en denkt mee bij het realiseren van oplossingen. Daarbij maken we actief gebruik van de kanalen van de massamedia en de social media, waarbij we ons richten op succesvolle praktijkvoorbeelden. Waar nodig zullen we misstanden aan de kaak te stellen, om te laten zien hoe ernstig het is gesteld met de zorg voor EMB-kinderen, met concrete verhalen en beelden.