Ga naar hoofdinhoud

‘Mijn dochter leeft niet op zichzelf, maar in de verankering met haar omgeving. Ze heeft een goed leven als die omgeving haar tot haar recht laat komen’, vertelt Wilma Klaassen in de eerste aflevering van de nieuwe Podcastserie MensenMensen.

De podcastserie MensenMensen gaat over het leven van mensen met een ernstig meervoudige beperking en de gezinnen waarin zij opgroeien. Interviewster Wil Molenaar gaat in gesprek met ouders en familieleden van mensen met EMB over de vraag wat een goed leven is als je EMB hebt. En wat dat dan betekent voor ouders en familieleden. Hoe zetten zij zich in en hoe betrekken zij hun omgeving daarbij?

Afleveringen

In de eerste aflevering maak je kennis met een (pleeg)vader, een moeder en een zus uit verschillende gezinnen. Zij vertellen over hun leven met hun kind/zus met EMB. Hoe beïnvloeden die beperkingen hun gezinsleven?
De ouders en zus praten in de tweede aflevering verder over de toekomst. Als ik het niet meer kan, wie zorgt er dan voor dat mijn kind/zus een goed leven kan (blijven) leiden? De geïnterviewden vertellen hoe zij het hebben aangepakt.

Over de podcast

MensenMensen is gemaakt in opdracht van EMB Nederland, vASN, KansPlus, Sien en NetwerkRondom. Wil Molenaar werkt als coach Sociale Netwerken bij NetwerkRondom en heeft veel ervaring als gespreksleider. In totaal komen er XX afleveringen die elke XX verschijnen. De podcast wordt mede mogelijk gemaakt door HandicapNL.

Reageren

Wil je reageren op de verhalen in deze Podcast? Wil je zelf je verhaal kwijt? Stuur dan een email naar [email protected]. We kijken er naar uit om van je te horen!

Back To Top