skip to Main Content

Informeren

Informeren

Meer weten door te delen

EMB Nederland wil iedereen die leeft met EMB en hun naasten informeren over wat er anders kan,
beter kan, wat de verwachtingen zijn.

Veel gestelde vragen – en antwoorden

Mijn kind met EMB wordt 18. Wat moet ik allemaal regelen op (para) medisch gebied? De Vinkwijzer!

Je kind wordt 18 jaar. Wat moet je regelen op het (para)medische vlak? Het is voor ouders een hele belasting om de juiste zaken op het juiste moment te regelen. Het is vaak onduidelijk wat en wanneer iets geregeld moet zijn. Een overzicht van deze regelzaken bleek niet direct voorhanden te zijn. Vandaar deze Vinkwijzer.

Bekijk hier De Vinkwijzer

Mijn dochtertje is 2 jaar en het lijkt er steeds meer op dat ze ernstig meervoudig beperkt is. Hoe moet het nu, met haar en met ons? Ik maak me zorgen over de toekomst.

We herkennen je zorgen, er gaat ook veel op je af komen. Onzekerheid over de zorg nu en onzekerheid over de toekomst, accepteren wat er wel is en rouwen om wat er niet is. De medische wereld waar je opeens onderdeel van bent, met allerlei deskundigen. Je leven wordt niet minder, maar wel anders. Met nieuwe vormen van geluk en nieuw verdriet. Gelukkig hoef je die nieuwe weg niet in je eentje te vinden. Voor elke diagnose is er een patiëntenvereniging waar je gelijkgestemden vindt en met veel van je vragen terecht kan. En natuurlijk helpt EMB Nederland je. Wij zetten ons met jou en voor jou in om de kwaliteit van leven voor mensen met EMB en hun naasten te verbeteren.

Hoe regel ik juridische bescherming voor mijn kind met EMB?

Als kinderen met EMB 18 jaar zijn of ouder is het verstandig om wettelijke beschermingsmaatregelen te nemen. In bijgaand informatieboekje is meer informatie hier over te vinden.

 

Informatieboekje over juridische bescherming

Buiten spelen met vriendjes en plezier maken, dat gun ik mijn kind met EMB ook. Hebben jullie tips hoe ik dit voor hem kan organiseren?

Goeie vraag, ook jouw kind heeft behoefte aan contact met leeftijdsgenoten, aan ontspanning en plezier maken. Ga bijvoorbeeld mee naar buiten om het contact te leggen met de buurtkinderen, of huur hier iemand voor in via pgb. Maar denk ook aan het voorleesuurtje in de bibliotheek of buurtcentrum.
Vraag je gemeente of MEE naar de mogelijkheden. Bijvoorbeeld van aangepast sporten, zoals paardrijden, zwemmen, of misschien wel een teamsport. Of van culturele activiteiten zoals muziek of toneel of dans, die ruimte bieden aan mensen met EMB.

Ook komen er steeds meer aangepaste speeltuinen in de buurt. Kijk eens op de website van De Speeltuinbende. Daar staat er vast ook een bij jou in de buurt. En daar zijn zeker ook meer kinderen aan spelen.

Projecten die het verschil maken
in het leven met EMB

EMB Nederland zoekt graag de verbinding
met anderen

Back To Top